Kick-off Erfgoed en Duurzaamheid

10 januari 2020, 10:00

Praat mee over het toekomstige beleid

Wil je zonnepanelen, maar is het onduidelijk of dat mag op een monumentenpand? Hoe kijk je aan tegen zonneweiden in het karakteristieke polderlandschap? Kom naar de kick-off van het inloopspreekuur Erfgoed en Duurzaamheid en ga met de gemeente in gesprek. Want de gemeente wil weten wat je nodig hebt. Advies? Minder of meer regels? Hulp bij collectieve initiatieven?

Wat kan wel en wat niet
De gemeente schrijft op dit moment een plan van aanpak voor Erfgoed en Duurzaamheid. Het doel daarvan is om heldere regels te maken voor het verduurzamen van erfgoed. Niet alleen voor individuele monumenten, maar ook voor specifieke gebieden, zoals een buurt met karakteristieke woningen of het karakteristieke polderlandschap. Het plan moet duidelijk maken wat wel en niet kan en onder welke voorwaarden. Deze kick-off is bedoeld om jouw ideeën te horen. Dan kan daar rekening mee worden gehouden bij het opstellen van het plan. Kom je ook? De beleidsmedewerkers en adviseurs van de Omgevingsdienst Midden-Holland zitten van 10.00 tot 12.00 uur voor je klaar in het Huis van de Stad. 

Aanmelden kan per e-mail: marina.lameris@gouda.nl of sms: 06-27 03 52 43. Ook als je niet aanwezig kunt zijn, horen ze graag je wensen en ideeën.

Advies nodig?
Om je op weg te helpen met het verduurzamen van je monument is er iedere tweede vrijdag van de maand een inloopspreekuur Erfgoed en Duurzaamheid. Het eerstvolgende spreekuur is op vrijdagochtend 24 januari 2020.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!