Start Energy Battle!

10 oktober 2017 - 28 februari 2018

De 'Energy battle' tussen 12 gemeenten is van start gegaan

De 'Energy battle' tussen 12 gemeenten is van start gegaan en het eerste team van Gouda bestaat uit een groep ambtenaren! Na vier weken geven zij het stokje door aan een volgend team binnen Gouda. De gemeente die aan het eind van de wedstrijd (februari 2018) de meeste energie heeft bespaard, wint!

De Energy Battle is een landelijk initiatief van Klimaatverbond. Samen met 11 andere gemeenten gaat Gouda deze editie de uitdaging aan. Er zijn 3 teams gevormd die achtereenvolgend thuis aan de slag gaan om energie te besparen.  Het eerste team bestaat uit ambtenaren. De komende 4 weken zullen zij met behulp van een energiedisplay, de Wattcher, inzicht krijgen in hun elektriciteitsverbruik en proberen zoveel mogelijk te besparen. Daarna geven zij het stokje door aan een team bestaande uit bewoners. Het laatste team zal worden gevormd door ouders en leerlingen van basisschool de Carrousel. De gemeente die aan het eind van de Battle in februari 2018 de meeste energie heeft bespaard wint de Battle. Deze gemeente wint een op maat gemaakt energieprofiel van een gebouw naar keuze binnen de gemeente ter waarde van 2500 euro. 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!