Dat rode gebouw langs de Van Reenensingel

2 mei 2018

Blogestafette: Leen Blom, manager R&D bij Centric

“Oh, dat rode gebouw langs de Van Reenensingel? Ja, dat ken ik”, is ongeveer de meest gehoorde reactie van Gouwenaars op de vraag of ze Centric kennen. “Met Sparta op de ramen.” Nee, deze blog gaat niet over in welk rijtje deze voetbalclub staat. Hoewel dat niet eens zo gek zou zijn, want deze blog gaat over mensen. Mensen en duurzaamheid.

Maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid
Centric wil blijvend succesvol zijn voor klanten, medewerkers en partners. Daarom staat duurzaamheid centraal bij alles wat we doen en ondernemen wij met oog voor onze omgeving die dat ondernemen mogelijk maakt. Van mens en milieu tot techniek en innovatie. Want maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden voor succes. Hoe doen we dat? Laat ik eens een inkijk geven in een paar activiteiten gericht op de mens.

Wij verwelkomen jaarlijks tientallen stagiairs, van mbo- tot universitaire studenten. Niet alleen leren ze tijdens hun periode bij Centric hoe ze het geleerde in de praktijk kunnen toepassen en verdiepen, ze krijgen ook bagage voor hun toekomstige carrière mee. Hoe pak je dingen aan, hoe ga je om met werkdruk, wat maakt een planning nu een goede planning? Maar ook: hoe ga je met je collega’s om, wat doe je als je merkt dat het privé niet allemaal meezit. En de waarde van complimenten geven …

Doe-het-zelfgrondwatermeters
Een aantal projecten met studenten raakt ook Gouda. Een leuk en herkenbaar voorbeeld is dat we samen met het mbo-college doe-het-zelfgrondwatermeters ontwikkelen. Deze meters kunnen in de tuin worden geplaatst en helpen bij het onderzoek naar oplossingen voor de slappe bodem in Gouda. Kennis die hiermee wordt opgedaan, kan wereldwijd worden ingezet door de samenwerking met onder ander Deltares, de TU Delft en Hoogheemraadschap Rijnland. Kijk op www.centric.eu/student welke mogelijkheden er zijn!

Als internationaal bedrijf bieden we ook kansen aan professionals die buiten Nederland ervaring op willen doen. We hebben een traineeship in Roemenië: een jaar lang wonen en werken ze op onze vestiging in de aantrekkelijk stad Iasi en volgen ze opleidingen. Ze leren niet alleen het vak, maar ook om te gaan met cultuurverschillen. De huidige trainees zijn enthousiast en er is dan ook veel animo voor de volgende editie die start in september.

Goudse Weekendschool
Dichter bij huis levert Centric op verschillende manieren een bijdrage aan de Goudse Weekendschool. Niet alleen door de donatie van financiële middelen en participatie in het bestuur, maar ook dankzij medewerkers die zich met plezier inzetten als vrijwilliger tijdens de lessen. Oud-leerlingen geven aan dat ze hierdoor plezier in leren en werken kregen en veel zelfverzekerder werden over keuzes maken voor de toekomst.

Het gaat om mensen
Het gaat bij Centric dus om mensen. Mensen die kortere of langere tijd verbonden zijn aan de organisatie, daar gaan we duurzaam mee om. Om met Sparta te eindigen: winnen doe je niet alleen. Niet in het voetbal, niet in het bedrijfsleven. Als hoofdsponsor van Sparta’s jeugdopleiding gelooft Centric dat talent de toekomst heeft. Talentontwikkeling, dat is duurzaamheid pur sang!


Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!