Buurtmoestuin Korte Akkeren

Een groene oase achter de Brede School

Buurtmoestuin Korte Akkeren is in 2014 opgezet door enkele buurtbewoners. In dat jaar vestigde de Brede School Gouda zich in het voormalige schoolgebouw aan de E.J. Potgieterstraat. En de Brede School wilde graag de tuin benutten voor een mooi groenproject! Nog datzelfde jaar zijn er 25 grote moestuinbakken neergezet. Inmiddels zijn er 15 bewoners aan het tuinieren, en worden verschillende bakken gebruikt door basisscholen uit de wijk. 

De tuiniersgroep organiseert twee keer per jaar klusdagen, en neemt deel aan de Burendag. Ook is de Buurtmoestuin te bewonderen tijdens de tuinenroute, die elk jaar plaatsvindt in Gouda.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!