Cyclus

Voor een verzorgde, opgeruimde leefomgeving

Een verzorgde, opgeruimde leefomgeving is een recht én een grote verantwoordelijkheid. De mensen van Cyclus staan de gemeente en haar inwoners daarbij terzijde. Cyclus haalt alle soorten afval op, en laat ze duurzaam verwerken tot zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen. Als VANG-specialist (Van Afval Naar Grondstof) ondersteunt het de gemeente Gouda bij het zetten van de nodige stappen richting een circulaire economie. Zo stimuleert Cyclus samen met de gemeente alle inwoners om hun afval zoveel mogelijk te scheiden.

En met educatieprojecten als de ‘Afvalvrije School’ worden basisschoolleerlingen de beste anti-zwerfafvalambassadeurs en (gescheiden)afvalinzamelaars! Ook op de buitendienst van Cyclus kun je rekenen: het Cyclus-team rijdt met vuilniswagens volgens een met de gemeente afgesproken planning door Gouda om de aangeboden afvalcontainers en afvalzakken op te halen. Uiteraard legen de mannen en vrouwen van Cyclus ook tijdig de ondergrondse containers in de stad, en ruimen ze op wat andere mensen op straat gooien of laten liggen. Kijk voor een impressie van het werk:

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!