Energie Coöperatie Gouda

Realiseert lokale duurzaamheidsprojecten

De Energie Coöperatie Gouda is een zelfstandige bewonersorganisatie zonder winstoogmerk en zonder commerciële belangen in/bij bedrijven. Haar doel is grote lokale duurzaamheidsprojecten én kleinschalige wijkprojecten te realiseren, en duurzame energie te (laten) produceren in stad, wijk en buurt. De reden? 

De Energie Coöperatie Gouda wil daadwerkelijk iets bijdragen aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst, zeker na het Parijse klimaatakkoord. En ze wil Gouda een veel hogere plaats geven op de duurzaamheidsladder van Nederlandse gemeenten! Daartoe zijn verschillende projecten (bijna) opgestart, samen met partners als overheden, instellingen, bedrijven én bewoners(organisaties).

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!