Energie: zelf aan de slag

Bespaar energie in huis en op het werk

De komende jaren gaan we stapsgewijs over van fossiele brandstoffen op volledig duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Dat betekent dat het aandeel fossiele energiebronnen, zoals bijvoorbeeld gas, in de ‘energiemix’ steeds verder gaat verkleinen. Hoe kun je zelf bijdragen aan de energietransitie?

Je woning verduurzamen

Samen moeten we hard werken om zoveel mogelijk energie te besparen. Dat kun je doen door je woning te verduurzamen. Via de onafhankelijke site www.duurzaambouwloket.nl krijg je volop informatie over de mogelijkheden van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. Bij de helpdesk kun je bovendien gratis professioneel advies inwinnen. Daarnaast vind je op deze site voorbeelden van energiebesparende maatregelen.

Verduurzaam je bedrijf en bedrijfsvoering

Neem ook je bedrijf eens onder de loep. Is het pand waarin je dagelijks werkt al duurzaam? Is er op het dak nog ruimte voor zonnepanelen? Kijk ook eens kritisch naar de bedrijfsvoering en  mobiliteit, waar vaak nog winst behaald kan worden! Laat je op deze site inspireren door Goudse doeners en lees de tips.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!