Gemeente Gouda (Groen)

Waarborgen van veiligheid en toegankelijkheid

Steden, en dus ook Gouda, moeten bestand zijn tegen de klimaatverandering. De veiligheid in en toegankelijkheid van in de openbare ruimte/leefomgeving moeten immers worden verzekerd! Daarom is klimaatadaptie belangrijk: klimaatadaptatie gaat de effecten van klimaatverandering tegen. Het klimaat in de stad kan worden veranderd door het juiste ontwerp van groen, water, gebouwen, stedelijke structuur en gedrag. Bomen, groene dalen en gevels en al het groen in de openbare ruimte verlagen de temperatuur effectief, houden water vast en vormen een natuurlijke leefomgeving voor diersoorten. Door de schaarste ruimte moet klimaatadaptie in het compacte Gouda vooral komen van relatief kleine projecten zoals rioolprojecten. Bij het ontwerp van nieuwe wijken kan klimaatbestendigheid natuurlijk in haar volle breedte worden meegenomen. En binnen Gouda moet er vooral worden dóórgegaan  met nieuwe projecten en mooie innovaties!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!