Groen: zelf aan de slag

Zó kun jij je omgeving vergroenen

Een groene stad, dat wil toch iedereen? Groen is goed voor ons, voor de natuur en voor het klimaat. Kijk wat je zelf kunt doen om je omgeving (verder) te vergroenen.

Operatie Steenbreek

Gemeente Gouda heeft zich aangesloten bij Operatie Steenbreek; een landelijk initiatief om tuinen te vergroenen. Want minder steen en méér groen in de tuin betekent méér vogels, insecten en andere dieren. Te veel bestrating zorgt bovendien voor problemen tijdens hoosbuien ‒ en daar krijgen we steeds vaker mee te maken. Tegels eruit, groen erin dus! Doe je mee?

Groen Moet Je Doen!

Niet alleen je eigen tuin kun je vergroenen. Via de Groen Moet Je Doen-regeling kun je samen met je buren het standaard gemeenteplantsoen omtoveren in fleurig en kleurig groen. Het blijft openbaar gebied, maar jullie kunnen beslissen hoe het perk wordt ingericht, en welke bloemen en planten je daarvoor gebruikt. Jullie kunnen er zelfs een moestuin van maken. Honderden Gouwenaars gingen je al voor. Kijk hoe het in zijn werk gaat

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!