Groene Hart Werkt!

Samenwerken aan een circulaire economie

Groene Hart Werkt! brengt ondernemers, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen bij elkaar om samen te werken aan een duurzame, groene en circulaire economie in het Groene Hart. Deze partijen werken samen in duurzaamheidsprojecten, delen hun kennis en netwerk, en stimuleren kansrijke (regionale) projecten. Doel: ervoor zorgen dat de economie in het Groene Hart in 2050 volledig circulair is! In een circulaire economie worden producten, materialen en grondstoffen die zijn gebruikt opnieuw gebruikt. Op die manier behouden ze hun waarde. Het voordeel is dat je minder grondstoffen verbruikt en minder afval hebt. Je vervuilt het milieu niet omdat afval en schadelijke stoffen niet in water en lucht terecht komen. Voor ondernemers biedt dit kansen: nieuwe samenwerkingen en innovatie. 

(Foto: Bob Janssen)

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!