Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH)

Van vergunningverlening tot toezicht en advies

Een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving: dat is waaraan de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) dagelijks zijn bijdrage levert. Het takenpakket van de ODMH is breed: vergunningverlening, toezicht en handhaving van milieuregels, bouw- en woningtoezicht en advisering, ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsbeleid en advisering over milieuaspecten bij ruimtelijke plannen. Zo ondersteunt de Omgevingsdienst 

de gemeente Gouda bijvoorbeeld bij het verduurzamen van woningen in de verschillende buurten. In de Hoevenbuurt, Water-, Grassen-, en Steinenbuurt en de Vogelbuurt zijn al informatiebijeenkomsten georganiseerd en gratis energie- en warmtescans uitgevoerd. In 2018 volgen weer nieuwe buurten. Maar je kent de ODMH misschien ook van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) ‘De Zwanebloem’, waarmee de ODMH duurzaam denken en handelen bij leerlingen op de basisschool stimuleert. Daarnaast worden binnen het duurzaamheidsteam projecten voor andere doelgroepen gecoördineerd, zoals voor voortgezet onderwijs scholen en volwassenen.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!