Pinkstergemeente Morgenstond Gouda

Een duurzame kerk

Al in 2012 heeft de Pinkstergemeente Morgenstond Gouda het predicaat 'Groene Kerk' gekregen van de landelijke Groene Kerken Actie (www.groenekerken.nl). De afgelopen jaren heeft Morgenstond Gouda in gemeenteactiviteiten, onderwijs, informatie en facilitaire zaken stapsgewijs verder toegewerkt naar een duurzame kerk. 

De Bijbelse opdracht van goed rentmeesterschap en om onze naaste lief te hebben, vertaalt de Pinkstergemeente in duurzame keuzes op zoveel mogelijk terreinen: zonnepanelen, isolatie en watergebruik, maar ook Fairtrade koffie en thee, koekjes en schoonmaakmiddelen. Ook heeft ze een ‘weggeefkastje': geef wat je kunt missen, pak wat je nodig hebt. Zo wil Morgenstond Gouda voedselverspilling tegengaan en er zijn voor mensen in de wijk die het nodig hebben. 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!