Duurzaam wonen: zelf aan de slag

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparing, waarom?

Als je investeert in energiebesparende maatregelen, help je mee verspilling tegen te gaan. We weten inmiddels allemaal dat dat nodig is: fossiele brandstoffen leiden tot te veel broeikasgassen en veroorzaken klimaatverandering. En ze raken ook eenvoudigweg op. Maar weet je ook dat die energiezuinige maatregelen je wooncomfort aanzienlijk kunnen verhogen? Nooit meer tocht of koude voeten in huis! Bovendien verbeteren ze het energielabel van je huis ‒ en dat is wel zo gunstig bij de verkoop. Verder kun je je energierekening flink verlagen. Sommige maatregelen leveren op termijn veel geld op, en zijn dus echte winstpakkers.

Oriënteer en vergelijk

Wat zijn je mogelijkheden, en wat leveren ze je op? Vergelijk de verschillende maatregelen en hun voordelen in het voorbeeldenboekje.

Doe de scans

Met welke maatregelen kun jij jouw woning verbeteren? Doe de scan op VerbeterUwHuis.

Wat levert isoleren jou op? Doe de scan op Energiebesparen doe je nu

Meer informatie over energiebesparende maatregelen?

Hulp bij financiering

Lees meer over beschikbare subsidies, leningen en overige regelingen om je te helpen bij het financieren van energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren, VVE’s, woningcorporatie/particuliere woningverhuurder.

Voor persoonlijk advies

Om je te helpen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van je woning, heeft Gouda een digitaal duurzaamheidsloket. Daar kun je terecht voor gratis informatie en onafhankelijk advies over: duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken, subsidies en fnancieringsmogelijkheden en gecertificeerde uitvoerende bedrijven. Mail je vragen naar info@duurzaambouwloket.nl of bel 072 - 743 39 56.

Energiecoach aan huis

Iets korter douchen, de gordijnen dichttrekken in de winter, de thermostaat één graad lager zetten. Door de dagelijkse dingen nét iets anders te doen, kun je ook al energie ‒ en dus geld ‒ besparen. Om je handige tips en praktische adviezen op maat te geven, kan een van de speciaal opgeleide Goudse energiecoaches (kosteloos) bij jou aan huis komen. Zodat je weet hoe je eenvoudig, zonder extra kosten, je woning energiezuiniger kunt maken! Wil je een bezoek aanvragen, mail dan je naam, adres, postcode en telefoonnummer naar duurzaam@gouda.nl.

De buurtaanpak

Gemeente Gouda bekijkt per buurt  hoe we met elkaar de woningen kunnen verduurzamen. Iedere buurt heeft immers haar eigen type woningen. Welke aanpak werkt het best in jóuw buurt? Wat kun je zelf al doen? En wat kun je met je buren oppakken? Bij ‘Alle buurten’ rechtsboven kun je zien of we al zijn begonnen in jóuw buurt. Wil je actief meedenken en je buurtbewoners helpen bij het verduurzamen van hun woning? Mail dan naar info@maakgoudaduurzaam.nl. Zijn we nog niet actief in jouw wijk, maar wil je graag al aan de slag? Neem dan ook contact op met info@maakgoudaduurzaam.nl.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!