Groen Moet Je Doen

Zélf tuinieren in gemeenteplantsoen

Zie je liever kleurig en fleurig groen in plaats van het standaard gemeenteplantsoen? En wil je samen met je buren de handen uit de mouwen steken? Dan kan! De Groen Moet Je Doen-regeling ondersteunt die groene initiatieven. Want groene buurtinitiatieven brengen sfeer en betrokkenheid in de buurt, en zijn goed voor vlinders en vogels. En een groene stad is goed voor ons allemaal. Natuurlijk blijft het groen openbaar gebied. Maar je mag samen met je buurtgenoten beslissen hoe het perk wordt ingericht, en welke bloemen en planten je daarvoor gebruikt. Je kunt zelfs een moestuin aanleggen. Honderden Gouwenaars beheren zélf het openbaar groen in 180 initiatieven. Doe ook mee. Check de Groen Moet je Doen-regeling!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!