x
Jvm20190402 4458

Arriva plant bomen

Arriva spaart bomen met het programma ‘Samen voor Groen’

Boomplantdag 3

Samen voor Groen is een programma waarmee het openbaar vervoerbedrijf samen met de reizigers zo veel mogelijk bomen spaart én plant.
Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer. Dus met iedere boom die geplant wordt, komen we weer een stap verder in de richting van CO2-neutraal reizen! Tegelijkertijd wordt je leefomgeving zo ook letterlijk groener. Het programma startte in Zuid-Holland.
Maar inmiddels doet Arriva met reizigers uit al haar regio’s mee.
We spaarden met elkaar al meer dan 32.000 bomen bij elkaar!

Op 2 manieren sparen

Boomplantdag 2

Je kunt op twee simpele manieren meesparen voor bomen: je kunt een speciaal busabonnement afsluiten waarmee je automatisch en bijna onopgemerkt spaart, maar ook eenvoudig online doneren, net zo veel en vaak als je wilt. Kijk voor meer informatie of doe een donatie via de website (link invoegen naar: https://samenvoorgroen.arriva.nl/) Je leest daar ook meer over de locaties waar de bomen worden geplaatst.

Een handige rekentool helpt je te schatten voor welk bedrag je CO2-neutraal reist. Voor iedere 10 euro die gedoneerd worden, komen er twee bomen bij. De aanplant en het onderhoud van de bomen wordt verzorgd door Staatsbosbeheer; Stichting Trees for All coördineert het plantprogramma. OP de foto worden bomen geplant in het Hollands Hout.

Reis je van en/of naar Gouda met de bus, doe dan mee!

Bezoek de website