x
Adh 20200902 IMG 6323 1 Adh 20200902 IMG 6382 d5358 C13eab73 a01b 410a b310 214354e0a6dd

De Green Make Over in Gouda op SBS6

Goudse Green Make Over op SBS6

Gouda was twee maal in beeld bij het tv-programma De Green Make Over https://greenmakeover.nl/tips-...
Kijkers konden elke week zien wat bewoners aan hun huis hebben veranderd, van isoleren en energie besparen tot helemaal aardgasvrij wonen. Op het Youtube kanaal kunnen alle afleveringen eindeloos bekeken worden.

Veel mensen willen wel verduurzamen maar weten niet waar te beginnen. Het kan ook dat ze juist eerst willen starten met weinig investeringen en inspanningen.
De Green make Over is twee keer in Gouda komen filmen.....

Op SBS6 was te zien hoe het gezin Harms in de Rheinvis Feithstraat in Gouda van een koude vloer naar een warme overstapte m.b.v. vloerfolie, een nieuwe CV-ketel kreeg, nieuwe radiatorknoppen en een goed sluitende geïsoleerde voordeur. Voordeuren en open brievenbussen vormen vaak enorme koudebruggen in een huis. Daarnaast ontvingen ze ook vele tips en eenvoudige aanpassingen om comfortabel te kunnen wonen. En heeft het gewerkt? Dat kan je wel stellen: de energierekening van de maand oktober was een derde lager dan die van vorig jaar!

Ook was de familie Pauw te zien https://greenmakeover.nl/green...
Zij gingen verhuizen naar een hoekhuis. Dat was kouder dan ze dachten. Ze kregen met de Green Make Over nieuwe ramen op de bovenverdieping van triple glas, geïsoleerde muren in de slaapkamers, waarbij een muur zelfs verwarming kreeg! Alles werd afgewerkt met leemstuc, een ademend en vochtregulerend materiaal. Een nieuwe inrichting van de slaapkamers ontstond door eerst eens goed rond te kijken bij de vier tweedehandswinkels in Gouda. https://indebuurt.nl/gouda/win...
Verder kregen ze vele tips en eenvoudige oplossingen en.. wat planten voor de tuin!

Wethouder Hilde Niezen is enthousiast over deelname aan dit programma: “ze laten zien dat je met eenvoudige maatregelen al op je energiekosten kan besparen, zoals radiatorfolie aanbrengen, LED lampen aanschaffen of nieuwe radiatorknoppen aanbrengen. Om mensen op weg te helpen heeft de gemeente Gouda ook waardebonnen gestuurd aan alle inwoners, voor isolerende en energiebesparende producten bij de bouwmarkten. Wanneer je muren, een dak of de vloer wil gaan isoleren bespaar je natuurlijk nog meer op je energieverbruik en je kosten en krijg je meteen een comfortabeler huis.
Gouda wil in 2040 aardgasvrij en CO2-neutraal zijn, dat lukt alleen als alle inwoners meedoen.”

Het team van Green Make Over is in Gouda gestart met de tweede serie afleveringen. Hier zie je in het kort enkele aanpassingen.

Maar... alleen met één huis lukt dat CO2 besparen niet!

Fotos van het huis van familie Pauw IMG 8294

Om mensen te laten zien wat er kan is een Gouds gezin door experts geholpen om hun kinderkamers energiezuinig, warm, tochtvrij en milieuvriendelijk in te richten. Aan Marjolein en Bas Pauw laat het Green Make Over team zien dat aanpassingen veel effect kunnen hebben.

439b7ec4 10e5 46b9 a6c6 226f32d34c5f

Alle inwoners van Gouda worden gestimuleerd om hun huis te isoleren en energie te besparen. Dat kan al heel eenvoudig met isolatiefolie achter de verwarming, het aanbrengen van tochtstrips of gewone gloeilampen vervangen door LED lampen, maar investeren in HR++ glas, zonnepanelen of een warmtepomp kan ook.

Een goede isolatie van de vloer en dus vaak de kruipruimte kan tot 35% meer warmte opleveren!

Bezoek de website