x
Adh 20200902 IMG 6323 1
1

De Green Make Over in Gouda op SBS6

Gouda in tv-programma

Aanstaande zondag 18 oktober vanaf 16.00 uur is op SBS6 te zien wat je allemaal aan je huis kunt doen om het te verduurzamen. Het team van Green Make Over is in Gouda gestart met een nieuwe serie afleveringen.

Maar... alleen met één huis lukt dat CO2 besparen niet!

Fotos van het huis van familie Pauw IMG 8294

Om mensen te laten zien wat er kan is een Gouds gezin door experts geholpen om hun kinderkamers energiezuinig, warm, tochtvrij en milieuvriendelijk in te richten. Aan Marjolein en Bas Pauw laat het Green Make Over team zien dat aanpassingen veel effect kunnen hebben.Nieuw kozijn voor dubbel glas of triple IMG 20200623 WA0017

Alle inwoners van Gouda worden gestimuleerd om hun huis te isoleren en energie te besparen. Dat kan al heel eenvoudig met isolatiefolie achter de verwarming, het aanbrengen van tochtstrips of gewone gloeilampen vervangen door LED lampen, maar investeren in HR++ glas, zonnepanelen of een warmtepomp kan ook.


Hete periodes en flinke regenbuien. Het klimaat verandert.

Muurverwarming en Leem IMG 20200623 WA0003

Daarom wil de gemeente Gouda in 2040 aardgasvrij en CO2 neutraal zijn. Een 30-tal gemeentelijke gebouwen krijgen HR++ glas, geïsoleerde muren of bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar dat is niet genoeg, we moeten vooral met elkaar verduurzamen. Een schatting geeft aan dat in de hele stad nog 25% energie bespaard kan worden.
Wil je ook je huis verduurzamen? Kijk dan op deze site naar de vele mogelijkheden en kom in actie! De link gaat naar subsidies en kortingsacties.

Gouda… op weg naar aardgasvrij

Kijk ook eens naar:

SEEH subsidie voor eigenaren