x
2 mensen 02 klein Tuinbezoekers Man met vlag

Duurzame huizen gezocht!!

Er komt in Gouda een Duurzame Huizenroute. Daarom worden mensen gevraagd die 30 oktober en/of 6 november hun huis willen openstellen! Heb je energie bespaard in je woning en wil je dat delen? Heb je al goede isolatie, een warmtepomp, een zonneboiler of een ander apparaat dat het aardgas vervangt, energie opwekt of bespaart? Dan zou het heel fijn zijn wanneer je dit deelt met anderen. Haal meteen wat cijfers erbij om aan te tonen wat je investering heeft opgeleverd.

Het is de bedoeling dat Goudse inwoners op twee zaterdagen bij andere inwoners thuis informatie kunnen krijgen (Corona-proof). Maatregelen die energiebesparing hebben opgeleverd zijn interessant, maar ook alternatieve warmteoplossingen. De route zal plaatsvinden op zaterdag 30 oktober en 6 november in Gouda.

Het kunnen woningen zijn die aardgasvrij zijn, maar ook woningen die nog middenin het proces van verduurzamen zitten. De organisatie van de Duurzame Huizenroute zoekt naar oude en nieuwe woningen met bijvoorbeeld technieken als zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmte-terugwin-apparaat, een warmtepomp, zonneboiler, triple glas of HR++ etc. etc. Ook informatie over diverse soorten isolatie is zeer relevant, of het nou om muren gaat, kruipkelders en vloeren of het dak.

De organisatie van de duurzame huizenroute maakt een schema en bevestigt de tijdstippen voor de bezoekers van je huis. Deel dus je ervaringen en help anderen.
Meld je huis aan via de website button hieronder

Bezoek de website