x
Jvm20171215 5949 82b77 Sint jan gouda koor 018 foto harry anders Jvm20171215 5911 Md lucht 03 b2de6

Duurzame Markt zaterdag 6 november in de Sint-Janskerk

Maak Gouda Duurzaam heeft het initiatief genomen voor een Duurzame Markt voor alle inwoners. Op zaterdag 6 november van 10.00 - 16.00 uur..
In de grootste kerk van Gouda worden 45 kramen gevuld met interessante, verhelderende, inspirerende en leuke info.

Er komen een paar themaclusters, zoals: energie(coaches), groen, klimaat en circulair. Maar ook 2e hands kleding en speelgoed, cadeauartikelen of duurzame producten die je in huis kunt gebruiken. Denk dan aan een wasbol met keramische bolletjes zodat je 3 jaar lang geen zeep hoeft te kopen, of ballen die je bij het wasgoed stopt in de droger zodat je niet meer hoeft te strijken, of geconcentreerd schoonmaakmiddel waar alleen maar water bij moet.

Laat je informeren over een groene tuin zonder tegels, die ook onderhoudsarm is, maar waar het water in de grond kan lopen. bekijk dan meteen hoe je een regenpijp kunt afkoppelen.
Maak voor een duurzaam huis meteen een afspraak voor een (gratis) advies van een van de Goudse energiecoaches. Bekijk hoe een warmtepomp eruit ziet, of een warmte-terugwin-apparaat. Welke isolatie-mogelijkheden zijn eigenlijk en wat is duurzaam vervoer?
Er is zeker veel informatie over het besparen van energie, zeker nu de gasprijzen flink omhoog gaan. Voor zowel huurders als eigenaren van een huis zijn er voldoende eenvoudige isolatie-mogelijkheden om mee te starten.
Meld je aan bij het energienetwerk Gouda (voor en door inwoners) om te leren van andere inwoners die hun huis al verduurzaamd hebben, of wordt een hulp voor anderen bij de zoektocht naar betere isolatie of een aardgasvrij huis.

Laat kinderen vooraf of ter plekke een kleurplaat inkleuren en lever die in voor een kans op leuke prijzen. Kinderen kunnen ook voedselkettingen maken voor vogels en er zijn meer leuke activiteiten. Deze worden georganiseerd door IVN, de Brede School en de Waterjuffer.

De toegang is gratis en afhankelijk van de dan geldende Corona-regels moet er wel of niet een QR code getoond worden bij de entree.