x
IMG 20200811 WA0001 vrouw erker isoleren Dakisolatie

Goede isolatie levert geld op

Welke isolatie hangt af van het bouwjaar van je huis.

De meeste mensen zijn het erover eens: we moeten onze huizen verduurzamen. Ga je dan meteen zonnepanelen leggen op je dak? Nee! Alle experts zijn het er over eens dat de eerste stap moet zijn: zoveel mogelijk isoleren! Dat levert meer comfort op in je huis en het bespaart op je energiekosten.
Enkelsteens huizen, die geen spouwmuur hebben zijn het minst geïsoleerd. Dat geldt voor huizen van voor 1900, maar ook zelfs nog voor huizen uit 1950 tot 1960. Daarnaast hebben huizen uit de jaren '70 of '80 vaak hele dunne isolatie ten opzichte van de huizen van tegenwoordig. In onderstaand document van de Woonwijzerwinkel kan je zoeken naar het bouwjaar van je huis en wat daar gemiddeld voor mogelijk is. Hier zijn de kosten bij gezet en de jaarlijkse besparing.

Let er wel op dat een oude woning niet alleen maar moet worden ingepakt met isolatie. De ventilatie van een huis is ook van groot belang. Ventileer je niet goed, dan ontstaat er vocht en schimmel. Vraag gerust na bij het www.duurzaamBouwloket.nl waar je op moet letten.

Download bestanden:

Bouwjaren soort isolatie en kosten (1,715 MB)