x
Isolatierollen 20200729 164043

Isolerende maatregelen

Isoleren doe je nu!

Nu we het afgelopen jaar massaal hebben thuisgewerkt, waren de energierekeningen hoger dan ooit. Viel de energierekening bij jou ook tegen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van isolatie, zodat je er volgende winter weer warmpjes bij zit, zonder torenhoge energierekening.
Isoleren is de allereerste stap die je doet om te verduurzamen.

Een kruipruimte kan je op diverse manieren isoleren. Staat daar water in? Dan kan je er zand in laten storten of schelpen of bijvoorbeeld EPS-korrels.
Een geïsoleerde vloer houdt al snel 30-35% meer warmte vast.

Een goed geïsoleerd dak merk je goed aan je energierekening. Bij een schuin dak met een kruipzolder kan je ook de vloer van de zolder isoleren, dat is gemakkelijker zelf uit te voeren, dan de schuine delen. Let op: er zijn vele diktes van isolatieplaten (R-waarde), hoe dikker hoe meer het isoleert.

Wanneer je aan spouwmuurisolatie denkt dan kan je de kosten er in ca. 5 jaar er al uit hebben, vraag ook eens of je buren interesse hebben. Er zijn aannemers die burenkorting geven!

Houdt alle scherpe actieprijzen in de gaten en voor isolatiemaatregelen heeft de gemeente Gouda regelmatig acties: kijk daarvoor op www.facebook.com/maakgoudaduurzaam of in de media.
Bekijk ook of je in aanmerking komt voor de ISDE subsidie.

Bezoek de website