x
Interview Tuinmetamorfose

Make-over van de tuin van ...

In de Vogelbuurt was een superleuke actie van het Wellantcollege. Leerlingen van deze Eco-school hebben namelijk groene tuinen ontworpen én aangelegd voor bewoners! Irene Thijssen-Snijder kreeg zo’n nieuwe tuin. Wat vindt zij ervan?

“We hebben ons opgegeven voor deze tuinmetamorfose omdat we de voortuin van ons nieuwe huis niet heel gezellig vonden. Het was één grote bak met grind. Bovendien vinden we een duurzame woning én tuin wel belangrijk. Omdat we nog maar net verhuisd waren, was er nog niets aan de voortuin gedaan. Die stond nog op ons lijstje.

Gelukkig werd onze voortuin uitgekozen voor de make-over door de jongens van het Wellantcollege. En ze hebben het echt supergoed gedaan; we zijn heel tevreden met het eindresultaat! Vooral de borders groeien als kool, en er vliegen regelmatig vlindertjes en insecten door de voortuin. Een deel van het grind is hergebruikt voor het paadje door de tuin. Begin mei hebben we ook de regenton aangesloten. Vervolgens bleef het drie maanden droog, dus met behulp van heel veel gieters hebben we onze nieuwe duurzame plantjes voorzien van water. Wij zijn in ieder geval heel blij met onze tuinmake-over!