x
Twin auto zijkant achterkant gebouw KLEIN

Weer subsidie op 2e hands elektrische auto's

Weer extra subsidie voor elektrische personenauto’s

Subsidiebudget
Voor 2021 zijn de jaarbudgetten voor nieuwe en gebruikte auto’s op. Het kabinet had al op 22 september de voorgenomen jaarbudgetten voor 2022 aangekondigd. De Eerste Kamer moet formeel nog instemmen met dit kabinetsvoorstel. De voorgenomen jaarbudgetten voor 2022 zijn:

  • € 71 miljoen voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease);
  • € 20,4 miljoen voor gebruikte elektrische personenauto's (koop en lease).

Tip: in 2022 verhoogt het kabinet de subsidiebudgetten voor nieuw en gebruikt naar verwachting flink. Toch bestaat de kans dat de subsidiepot tijdens het jaar leeg raakt. Wil je van de koop of lease kunnen afzien als je geen subsidie krijgt? Neem dan een ontbindende voorwaarde op in de overeenkomst. Daarmee kan je onder de koop of lease uit als je geen subsidie krijgt.

Nieuw budget in 2022 voor gebruikte elektrische auto's
Vanaf 3 januari 2022 09:00 uur is er nieuw subsidiebudget beschikbaar voor gebruikte personenauto's. Het voorgenomen jaarbudget 2022 is voor gebruikte elektrische personenauto’s € 20,4 miljoen. Dit geldt voor koop en lease samen.

Je moet de koop- of leaseovereenkomst van de auto hebben afgesloten vanaf 1 januari 2022. Alleen dan kan je in aanmerking komen voor SEPP. De elektrische personenauto mag niet eerder dan 1 januari 2022 op je naam staan.

Bedrag
In 2022 is het subsidiebedrag € 2.000 als je een gebruikte elektrische personenauto koopt.
Lees hier waar je op moet letten bij aankoop: https://www.msn.com/nl-nl/auto...

Voor meer info bezoek de RVO-website

Bezoek de website