Advies van experts voor teams 'Duurzame Stad van de toekomst'

29 april 2019

De finale komt in zicht!

Meer dan 130 leerlingen en studenten van zes scholen uit Gouda en Boskoop doen dit jaar mee aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’. Daarin ontwerpen leerlingen in groepjes een duurzame versie van een zelf gekozen wijk of bedrijventerrein in Gouda of Boskoop. Het team met het beste plan wint. 

De wedstrijd is nog in volle gang; de grote finale is op 10 mei a.s. in het Huis van de Stad (Gouda). Afgelopen periode konden de teams hun ideeën voor hun duurzame wijk of bedrijventerrein voorleggen aan zeven experts die op de scholen langskwamen. Dat waren inspirerende bezoeken ‒ voor de leerlingen én de experts zelf!

De wedstrijd wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd in Gouda door de Omgevingsdienst Midden-Holland samen met Stichting Duurzame Stad. De deelnemende scholen zijn: het Coornhert Gymnasium, de GSG Leo Vroman en het Carmelcollege, locatie Antonius. Dit jaar doen voor het eerst ook het Hoornbeeck College, het Driestar College, locatie Gouda en het Coenecoop College, locatie Boskoop mee.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!