Andere aanpak, nieuwe technieken

17 januari 2019

DPG-bijeenkomst 'Onderwijs en arbeidsmarkt'

Woningen, gebouwen en industriële processen energiezuinig maken, duurzame opwekking, veranderende mobiliteit: de ontwikkeling naar een duurzamere, circulaire samenleving vraagt van bedrijven vaak een andere aanpak en andere competenties. Er zijn nieuwe vakmensen nodig; experts die geschoold zijn in de nieuwe technieken. Over die aansluiting met het onderwijs organiseert Duurzaamheidsplatform Gouda samen met mboRijnland op 7 februari a.s. een bijeenkomst voor alle ondernemers in Gouda en de regio. De bijdragen komen van Doekle Terpstra (voorzitter van Techniek Nederland, voorheen UNETO-VNI), Jan van Laake (directeur Techniek & ICT mboRijnland) en Teun Bokhoven (voorzitter DPG en onderhandelaar bij het Klimaatakkoord).

Programma 

16.00 - 16.30  Inloop

16.30 - 16.35  Thierry van Vught, wethouder Gouda (Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt)

16.35 - 16.55  Doekle Terpstra: Vakmanschap voor de uitvoering van de klimaatopgave

16.55 - 17.15  Jan van Laake: Mogelijkheden vanuit het beroepsonderwijs

17.15 - 17.30  Teun Bokhoven: Praktisch voorstel voor een regionale aanpak

17.30 - 17.45  Discussie 

17.45 - 18.30  Kijkje in het nieuwe praktijklokaal Motorvoertuigentechniek met afsluitende netwerkborrel

De bijeenkomst vindt plaats bij mboRijnland, Groen van Prinsterersingel 52, 2805 TE Gouda. 

Deelnemen?

Alle ondernemers in Gouda en de regio zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meldt u zich wel van tevoren aan.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!