Besparing dankzij de energiecoach

13 november 2017

"Dat is toch een weekend weg!"

Ze houdt van de natuur, maar zit niet speciaal in ‘groene groepjes’. Ze wil graag duurzaam leven, maar het moet wel betaalbaar zijn. Ciska de Wit, zelfstandig webredacteur/contentcreator, was een van de eerste Gouwenaars die vroeg om een energiecoach aan huis. “We doen al veel: herbruikbare luiers, korter douchen, geen auto. Ik was benieuwd of we nog meer konden doen. Iets wat geen geld kost, maar wel energie en kosten bespaart.”


Praktische tips Heeft de energiecoach haar tips kunnen geven? Ciska knikt. “Het meeste wist ik al. Gordijnen dicht, deksel op de pan. Dat soort dingen. Maar waar ik niet aan had gedacht: de thermostaat één graadje lager zetten, op 20 ºC. Daarmee kunnen we € 60,- per jaar besparen!” 


Die besparing wordt voorgerekend door de energiecoach. “Na afloop van zijn bezoek kreeg ik een rapport. Dat maakt heel inzichtelijk wat de kostenposten zijn. Zoals de wasdroger. Die gebruik ik wat vaker, nu ik een baby heb. Maar dat scheelt tientallen euro’s per jaar. We lopen nu ook alle lampen in huis nog eens na. Door de jaren heen hebben we natuurlijk kapotte lampen vervangen voor spaarlampen, maar of dat inmiddels overal gebeurd is … In totaal zouden we € 300,- per jaar kunnen besparen. Dat is toch een weekend weg!”

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!