Duurzaam Zomerfeest op de kinderboerderij

6 augustus 2019

Met als thema water en klimaat.

Op 1 september viert Kinderboerderij De Goudse Hofsteden het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar met als thema water en klimaat. 

Op het erf van de kinderboerderij zijn acties ondernomen om beter om te gaan met regenwater en groen, zodat we hitte en wateroverlast in de toekomst kunnen tegengaan. Van deze acties kunnen de kinderen, en hun ouders, veel leren. Tijdens het zomerfeest kun je deze tien goede voorbeelden bekijken, o.a. door het doen van een online speurtocht. 

Er is ook een nieuw speeltoestel dat de kringloop van het water nabootst. Dit waterkringloopobject wordt om 11:30 uur door duurzaamheidswethouder Hilde Niezen in gebruik genomen. Verder kun je een rondje lopen over de duurzaamheidsmarkt, met kraampjes van o.a. de Goudse Tuinambassadeurs en de Energiebus, en zijn er diverse leuke activiteiten zoals spelletjes, een springkussen en schmink. 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!