Een woning bouwen zonder aardgas

11 september 2018

Stappenplan

Alle woningen in Nederland moeten na 2050 van het aardgas afgesloten zijn. Want we gaan over op andere, duurzame, energiebronnen! Het begin is al gemaakt: sinds 1 juli 2018 moeten alle nieuwbouwwoningen aardgasvrij worden gebouwd (Wet Vet, oftewel de wet Voortgang Energietransitie). Immers, elke woning mét aardgas die nu nog gebouwd wordt, moet uiteindelijk toch weer geschikt gemaakt worden voor een alternatieve manier van verwarmen. En dat is natuurlijk zonde!

Maar wat nou als je net besloten hebt om zelf een woning te gaan bouwen? Wat komt er dan allemaal op je af? Hoe doe je dat, zo’n woning bouwen zonder aardgas? Dat lees je in de folder ‘Nieuwbouw zonder aardgas’. Daarin staan de verschillende stappen beschreven die je moet zetten om een aardgasloze woning te bouwen. De folder is opgesteld door het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket in opdracht van gemeente Gouda

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!