Energiecoöperatie Goudse Panelen van start!

17 januari 2019

Eerste project: ruim 700 panelen op het dak van Croda

“Bedrijven laten hun betrokkenheid bij de maatschappij, de stad en hun wijk zien ‒ en dat is goed voor hun imago. Ze kunnen duurzaamheid weer een stuk dichter bij de inwoners brengen. En het wordt ze nog eens makkelijk gemaakt ook.” Zo opende Maurice van Bourgonje, engineering manager bij Croda, het oprichtingsfeest van Energiecoöperatie Goudse Panelen op 8 januari jl. Een oprichting die intensief begeleid werd vanuit DPG. Goudse Panelen is een samenwerking tussen de DPG-leden Croda, Promen en Zorgpartners Midden-Holland en gemeente Gouda, met een prachtig doel: op zoveel mogelijk Goudse bedrijfsdaken zonnepanelen plaatsen om lokaal duurzame elektriciteit op te wekken. Goudse inwoners en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting kunnen profiteren van de opbrengst van deze zonnepanelen. “Investeren in Goudse Panelen is rendabel. Het rendement is hoger dan wanneer je geld stalt bij de bank!”

Het eerste dak waarop zonnepanelen worden gelegd, is dat van Croda. Ruim 700 panelen komen er in totaal. Natuurlijk zijn er meer energiemaatregelen denkbaar, maar Energiecoöperatie Goudse Panelen gelooft ‒ met ons ‒ dat het een flinke stap vooruit is. Wethouder Hilde Niezen tijdens de bijeenkomst: “De energietransitie is een megaklus. Er moet héél veel energie worden opgewekt. De ruimte voor zonnepanelen in Gouda is naast de daken van huizen beperkt. Daarom zijn we zo blij met dit initiatief vanuit het bedrijfsleven. Daar is veel ruimte beschikbaar. Al die bedrijfsdaken vol, zou ik zeggen!”

Foto: Pim Mul

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!