Gouda Zoemt!

18 april 2019

Certificaat 'Bijvriendelijke gemeente'

In januari heeft Gouda het certificaat ‘Bijvriendelijke gemeente’ ontvangen! Daarbij hoorde het prachtige bord ‘Gouda Zoemt’. Zondag 7 april hebben wethouder Hilde Niezen en kinderwethouder Hidde van der Ligt het bord op het Goudse Heempad (aan de Bloemendaalseweg) onthuld. Daarna werd ook nog een bijenhotel tegenover het Infocentrum onthuld. Het bijenhotel is geschonken door de provincie Zuid-Holland. 

De hele middag waren er activiteiten op het Heempad. In het Infocentrum was een tentoonstelling over bijen en hommels te zien. Stadsecoloog André van Kleinwee verzorgde een excursie 'Voorjaarsplanten en bestuivers'. En natuurlijk waren de tuinambassadeurs erbij om informatie te geven over bijvriendelijke tuinen! 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!