Investeringssubsidie duurzame energie

13 november 2019

​Nog 50 miljoen beschikbaar!

Schaf je een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aan? Als je investeert in duurzame energie, kun je om een tegemoetkoming vragen. Of je nou een zakelijke of een particuliere gebruiker bent. Er is nog zo’n 50 miljoen aan subsidiegeld beschikbaar, dus doe er je voordeel mee.

De rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dat bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. Daarom is er de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De ISDE-regeling is voor:
• particulieren
• buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
• zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven
• zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
• gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een (on)roerende zaak
De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel, en van de energieprestatie daarvan. 

Bekijk het ISDE-budget en de stand van zaken 2019

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!