Luisteren, kijken, proefjes doen en … lekker dicht bij elkaar staan!

11 oktober 2018

De Dag van de Duurzaamheid brengt Gouda op de been

Hoe houden mensen zich warm? En hoe doen dieren dat? Zo begon in groep 3 op obs ’t Schateiland (wijk Bloemendaal) de Dag van de Duurzaamheid. Juf Rianne las voor uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’, dat speciaal voor de Voorleesactie op 10 oktober was gemaakt. De kinderen wisten wel hoe pinguïns zich warm houden: die gaan dicht bij elkaar staan! De juf begon er helemaal van te zweten ... Wat ‘isolatie’ is, maakte het proefje met heet water wel duidelijk. Want de ene beker werd veel heter dan de andere! En de bekers hielden de warmte niet even lang vast.

Maar de Dag van de Duurzaamheid bracht in Gouda nog veel meer mensen op de been. Zoals bij het Gouds Sustainable Food Event, waar bezoekers konden ervaren dat lekker eten en oog voor het milieu heel goed samen gaan!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!