Mooie kick-off ‘Duurzame stad van de toekomst 2019’

11 januari 2019

Ontwerpwedstrijd van start!

Woensdag 9 januari was de kick-off van de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’ in Cinema Gouda. Meer dan 130 leerlingen en studenten van zes scholen doen dit jaar mee. Komende maanden gaan de leerlingen in groepen een duurzame wijk of een duurzaam bedrijventerrein in Gouda of Boskoop ontwerpen. Hoe belangrijk dat is, zagen ze in de film ‘Before the Flood. 

Duurzaamheidswethouders Hilde Niezen van Gouda en Leo Maat van Alphen aan den Rijn verzorgden de aftrap. “We kunnen de effecten van klimaatverandering steeds meer merken; de droge hete zomer en ondergelopen kelders na een regenbui zijn maar een paar voorbeelden. Heel mooi dat jullie de komende tijd aan de slag gaan om mee te denken over de bedrijventerreinen en de wijken van de toekomst! We zijn heel erg benieuwd naar het resultaat in mei en zitten graag in de jury”, aldus wethouder Niezen.

Ckees van Oijen, voorzitter van de Stichting Duurzame Stad, gaf een toelichting op de opdracht en de verschillende thema’s zoals klimaatadaptatie. Per school worden de groepen met de beste duurzame ontwerpen geselecteerd. Deze groepen gaan met elkaar de strijd aan tijdens de finale op 10 mei. Een jury van duurzaamheidsexperts onder leiding van de wethouders beoordeelt de ontwerpen. De groep met het beste ontwerp wint een duurzame prijs voor de klas. 

De wedstrijd wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd in Gouda door de Omgevingsdienst Midden-Holland, in samenwerking met Stichting Duurzame Stad. De deelnemende scholen zijn: het Coornhert Gymnasium, de GSG Leo Vroman en het Carmelcollege, locatie Antonius. Dit jaar doen voor het eerst mee: het Hoornbeeckcollege, het Driestar College (locatie Gouda) en het Coenecoop College (locatie Boskoop).

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!