(Ont)Spullen

6 maart 2019

Met Martin van der Gaag

Veel mensen hebben een huis vol spullen en lijken zich daar goed bij te voelen. Anderzijds ontdoen velen zich momenteel van alle ooit verzamelde ‘ballast’ in huis. De boeken en filmpjes van Marie Kondo (opruimgoeroe) zijn populair en kringloopwinkels kunnen de toestroom aan spullen nauwelijks aan. Maar opruimen is nog niet zo gemakkelijk! ‘Misschien komen die spullen nog eens van pas’ en ‘je doet toch niet iets weg dat niet stuk is’ … Aan sommige spullen zijn ook herinneringen verbonden. En: waar kun je in deze regio heen met je overbodige spullen?

Uitmesten en weer kopen ...

Enerzijds zijn veel mensen druk met het uitmesten van hun huis. Anderzijds kopen we nog steeds veel spullen! Kijk een keer bij de Action en zie de volle winkelwagens. Er is kennelijk een drang in mensen om spullen te verzamelen. Waarom? Worden we gelukkig met goedkope spullen van slechte kwaliteit die aan de andere kant van de wereld onder vaak erbarmelijke arbeidsomstandigheden worden geproduceerd? Is het niet beter om je te omringen met eerlijk geproduceerde spullen van goede kwaliteit waar je echt blij van wordt? 

Al die aspecten komen aan de orde op de avond over (Ont)Spullen die Natuurvrienden Gouda organiseert op donderdag 21 maart. De presentatie wordt gegeven door Martin van der Gaag (socioloog, journalist bij tijdschrift Genoeg en schrijver van o.a. ‘De luxe van genoeg’). De avond vindt plaats in zaal De Rotonde, Zuidhoef 138 te Gouda. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur. 

Aanmelden en kosten

Je kunt je voor deze avond aanmelden bij Leni de Jager: leni@dejagerschoon.nl. De kosten zijn € 4,50 voor leden van het Nivon en € 6,00 voor niet-leden. Dat is inclusief koffie en thee. Maak deze bijdrage vooraf over op NL04TRIO 0338457992 t.n.v. Nivon Afdeling Gouda. Betaal je (cash) bij de entree, dan betaal je € 1,00 p.p. meer. 

Het zou leuk zijn als je naar deze avond een voorwerp meeneemt dat je kwijt wilt en iets waarvan je maar moeilijk afscheid kunt nemen. Tijdens de avond worden ervaringen uitgewisseld rond het omgaan met een al dan niet teveel aan spullen.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!