Plastic vissen met de WNF-rangers

1 april 2019

Tijd om op te ruimen!

Bij 95% van de vissen, zeevogels en schelpdieren wordt plastic in de maag aangetroffen. Tijd dus om op te ruimen. Voor behoud van het milieu, ons ecosysteem en deze prachtige dieren! In samenwerking met WNF Haaglanden gaat Operatie Jonas niet op vis, maar op plastic vissen. Het doel is om zo veel mogelijk plastic uit het water te halen om de vissen en andere dieren te redden.

Operatie Jonas

Alleen lijkt het onmogelijk, maar samen kunnen we een hoop veranderen. Met deze gedachte is Operatie Jonas opgericht. Het doel van Operatie Jonas is om de transitie naar minder plasticvervuiling te versnellen. We willen inwoners en ondernemers informeren en bewust laten worden van de hoeveelheid plastic soep in de oceaan. Dat doen we door activiteiten zoals lesgeven op scholen en een collegetour in Leiden. Uiteindelijk willen we samen met de inwoners en ondernemers de gemeente ontdoen van plastic afval. Doe je ook mee?

We gaan plastic vissen in de grachten van de steden Leiden, Den Haag, Delft en Gouda.

Datum: zondag 28 april 2019

Locatie: centrale punten in Leiden, Den Haag, Delft en Gouda

Neem voor meer informatie contact op met Info@operatiejonas.nl of bezoek de site.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!