Prijs voor Stichting Gouda Schoon!

17 april 2019

Clean is green!

Tussen november 2018 en januari 2019 heeft Nederland Schoon weer het onderzoek ‘Inventarisatie Zwerfafval Aanpak Gemeenten’ gehouden. Alle gemeenten dan wel betrokken organisaties hebben een lijst met vragen gekregen over hun zwerfafvalbeleid, ambities en behoeften. Ook Stichting Gouda Schoon heeft deze vragenlijst ingevuld. Onder de 138 deelnemende instanties zijn drie prijzen verloot. En … Stichting Gouda Schoon is een van de winnaars!

De prijs bestaat uit ‘green graffiti'. Een duurzaam alternatief voor traditionele buitenreclame met een heldere boodschap: Clean is green! Het wordt op circa tien plekken op het wegdek aangebracht. 

Woensdag 17 april is onder toeziend oog van wethouder Hilde Niezen de eerste ‘green graffiti’ aangebracht. En wel op de kop van de Kleiweg ter hoogte van nummer 98 (Stadswinkel). Hierna komen onder andere de Lange Groenendaal, de Wijdstraat en de Korte en Lange Tiendeweg aan de beurt.


Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!