Samen voor meer groen in de buurt!

20 februari 2018

Startsein voor samenwerking met KNNV en IVN

De natuurverenigingen KNNV en het IVN gaan groenactiviteiten overnemen van de gemeente Gouda. Op woensdag 7 maart om 14.30 uur geeft wethouder Niezen het startsein voor de samenwerking en de Operatie Steenbreek: Samen voor meer groen in de buurt!

De gemeente heeft vele jaren voor haar inwoners groenexcursies en natuur-inloopmiddagen verzorgd in het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. De natuurverenigingen KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) en het IVN IJssel en Gouwe gaan deze groenactiviteiten overnemen. De verenigingen krijgen de beschikking over het infocentrum, zodat die een groenfunctie houdt. Operatie Steenbreek: ‘Tegels eruit en planten erin’ Ook wordt het startsein gegeven voor Steenbreek. Te veel bestrating in tuinen zorgt namelijk voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en opwarming van de stad. Met Steenbreek wordt iedereen opgeroepen om tuinen te vergroenen. Bijvoorbeeld door ‘tegels eruit en planten erin’.

Inloopmiddag
Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur welkom in het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg voor een speciale inloopmiddag. Het vroege voorjaar is een uitstekende periode om verschillende vaste planten en heesters aan te planten. En hoe en wanneer snoei je de vlinderstruik of de rozen? Al je vragen over het voorjaarswerk in de tuin kun je deze middag stellen. Vrijwilligers van het KNNV en IVN en André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van de gemeente, staan klaar om je antwoord te geven. De eerste tien bezoekers van deze speciale inloopmiddag ontvangen het boek ‘Natuur dichtbij huis’ cadeau. Het boek geeft inzicht in het ecologisch beheer in Gouda en een apart hoofdstuk in het boek behandelt de natuurtuin.


Cursus natuurvriendelijk tuinieren
Tijdens de inloopmiddag kun je je ook inschrijven voor de cursus natuurvriendelijk tuinieren die begin april start. Daarmee kan iedereen tuinambassadeur worden en buren, vrienden en andere Gouwenaars adviseren over een groenere tuin. Informatie ligt voor je klaar.


De inloopmiddag duurt tot 16.00 uur.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!