Serious game

6 november 2019

Op het Van Gas Los Festival

Tijdens het Van Gas Los Festival op mboRijnland afgelopen 31 oktober konden studenten een Serious Game spelen. Op een landkaart van Gouda en omliggende gemeenten moesten ze bekijken waar onze toekomstige alternatieve energiebronnen geplaatst kunnen worden. De opdracht was: 'Zet voor Midden-Holland voor 414 Gwh  (alleen elektriciteit) om in windmolens en zonnepanelen. Er mag niets staan in stilte- en natuurgebieden, niet dicht bij de bebouwde omgeving of langs wegen en niet in de buurt van elektriciteitsmasten.'

Het bleek een onmogelijke opgave. Conclusie: we hebben echt alle alternatieve bronnen nodig en daarnaast moeten we allemaal bezuinigen op onze energiebehoefte!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!