Weer subsidie op energiebesparende maatregelen

16 september 2019

20% kosten besparen bij twee of meer isolatiemaatregelen

De rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Om pandeigenaren aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen stelt de overheid 84 miljoen euro beschikbaar. Met goede isolatie heb je namelijk veel minder energie nodig. Dat scheelt in de energiekosten en het is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving. 

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van energiebesparende isolerende maatregelen, zoals: zonneboilers, hoog rendementsglas, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

Per woning/bedrijf is het mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen. Zo kunnen pandeigenaren ongeveer 20% van de kosten gesubsidieerd krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

De ISDE-regeling is voor
• particulieren
• buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
• zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven
• zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
• gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een (on)roerende zaak

Kijk voor meer inspiratie op Milieu Centraal.

Aanvragen
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!