Wellantcollege Gouda behaalt het zilveren certificaat bij Ecoschools

12 oktober 2019

Op naar de groene vlag!

Begin dit schooljaar kreeg Wellantcollege Gouda het zilveren certificaat van de wereldwijde organisatie Eco-Schools. Eco-Schools helpt om afzonderlijke projecten onder één vlag te brengen en bevordert daarmee een integrale aanpak van duurzaamheid op school. Al eerder heeft het Wellantcollege het bronzen certificaat behaald. De uitbreiding naar het zilveren certificaat dankt de school aan diverse duurzame activiteiten die op de school zijn ingezet en uitgevoerd. Denk hierbij aan: meedoen met World Clean Up Day door met diverse leerlingen het zwerfafval rondom het schoolgebouw op te ruimen, een kunstwedstrijd met duurzame materialen organiseren, docenten die tijdens hun lessen aandacht besteden aan duurzaamheid, afvalscheiding, een deelname aan het ambassadeurschap ‘duurzaamheid’, het schoolfeest versieren met gerecycled materiaal, op bezoek bij het Eneco Energielab en de Gouden Schaal voor de gezonde schoolkantine. Kortom: duurzaamheid vindt steeds meer zijn uitwerking binnen Wellantcollege Gouda. Het doel is om de groene vlag te behalen. Dit kan gezien worden als een gouden certificaat.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!