Zon op Bedrijfsdaken Gouda

21 november 2018

Zonnepanelen met forse subsidie van de Rijksoverheid

Heeft u een bedrijfspand in Gouda? Met een schuin dak van minimaal 100 m2 vrije ruimte of een plat dak van ongeveer 200 m2 vrije ruimte? Doe mee met Zon op Bedrijfsdaken Gouda! Dan kunt u nu nog gebruikmaken van de aantrekkelijke subsidieregeling van de Rijksoverheid.

Daarom zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Tegelijkertijd geeft het verduurzamen van uw locatie uw imago een boost. En de terugverdientijd? Die kan dankzij de SDE-subsidie rond de 8 jaar liggen. En met een extra subsidie van de provincie Zuid-Holland zelfs naar 5 jaar gaan!

Zon op Bedrijfsdaken Gouda is een initiatief van Gouda Onderneemt (zowel DPG als VBG), ODMH en gemeente Gouda. 

Deelnemers kunnen rekenen op:

  • Volledige ontzorging
  • Lage of geen investeringskosten
  • Projectfinanciering

Voor dit traject is het bedrijf Greenspread, gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen, aangetrokken. Greenspread is niet gebonden aan een leverancier of installateur, maar geeft objectief advies over de meest verstandige keuzes die een ondernemer kan maken. 

Extra bijdrage vanuit gemeente Gouda

Gemeente Gouda wil het extra aantrekkelijk maken voor bedrijven om te investeren in zon op hun bedrijfsdak. Vandaar dat er een bijdrage vanuit de gemeente Gouda beschikbaar is voor het haalbaarheidsonderzoek dat Greenspread uitvoert.

Zelf investeren?

Dat kan, maar hoeft niet. Het voordeel van zelf investeren is natuurlijk een hoger rendement. U kunt ervoor kiezen om:

  1. Zelf te investeren in de zonnepanelen en zelf de stroom te gebruiken; 
  2. Zelf te investeren en zelf de stroom te gebruiken en financiering aan te trekken via Zon op Bedrijfsdaken Gouda; 
  3. Niet zelf te investeren maar wel zelf de stroom te gebruiken: u betaalt dan een leasebedrag voor de zonnepanelen maar bespaart per saldo wel direct op uw energiekosten; 

Om welke subsidie gaat het?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energie+ (SDE+) is bedoeld voor bedrijven en organisaties met een grootverbruikersaansluiting. Op een schuin dak heeft u hiervoor ongeveer 100 m2 vrije ruimte nodig. Op een plat dak heeft u hiervoor ongeveer 200 m2 vrije ruimte nodig. 

Meedoen?

Schrijf u in voor de voorjaardsronde!

Lees ook de ervaring van Titus Stoelinga van het Best Western Hotel Gouda

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!