Blijf zoeken naar slimme en nieuwe methodes

Tip van Henri maakt ’t Schoon

“Afval en schoonmaak: op professioneel niveau is het vaak lastig om duurzamer te werken. Een logische tip is natuurlijk om zoveel mogelijk handmatig te werken, of met elektrische apparatuur in plaats van apparatuur aangedreven door fossiele brandstoffen. Maar soms komt accu-apparatuur net wat capaciteit tekort, en bovendien zijn de investeringen behoorlijk groot. De drempel om duurzaam te werken is dus in elke situatie verschillend. Vaak komt het aan op goed nadenken en experimenteren, soms gewoon op het zoeken van de eenvoudigste oplossing. Duurzaam werken begint ook met ontmoeten, en informatie uitwisselen in netwerkgroepen.

Mijn allerbeste tip om duurzaam te werken is om vol te houden, en te blijven zoeken naar slimme en nieuwe methodes. Uiteindelijk zijn zowel de financiële besparingen als de milieuwinst het grootst als je duurzaam werkt!”

 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!