Een egel in je tuin

Egels houden het ongedierte in je tuin weg. In de nacht eten ze veel slakken, wormen en kevers weg. Een natuurlijke bestrijding, dus!

Hoe krijg je een egel in de tuin?
Allereerst: je tuin moet toegankelijk zijn, en niet hermetisch afgesloten. En er moeten planten en struiken in staan. Want in een tegeltuin heeft een egel niks te zoeken! Ook niet in een mooie strakke tuin trouwens. Egels zijn namelijk dól op rommelhoekjes. Richt dus een fijn hoekje in van takken en bladeren.

En wat moet je vooral niet doen?
Geef egels absoluut geen melk! In koeienmelk zit namelijk lactose, en daarvan gaan egels aan de diarree. Zo kunnen ze uitdrogen en uiteindelijk doodgaan. Ook gif in je tuin is funest voor egels. Vooral slakkengif! Dat is het grootste gevaar voor egels in woonwijken. En weet je? Een egel kan meer slakken aan per nacht  dan slakkengif - en is dus eigenlijk effectiever.

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!