Groen vervoer

De inschrijvingen bleven binnen stromen op 31 mei jl. Uiteindelijk stond de teller op 20.399 deelnemers ‒ een recordaantal! Dat bewijst wel dat fietsen naar het werk leeft. De Fiets naar je Werk-dag vormt daarom de aftrap van de maand van groen vervoer.

Lopen, fietsen of het openbaar vervoer

Als je loopt of fietst naar je werk is dat niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens gezond. Je bespaart CO2 en je verbrandt calorieën. Win-win dus. Bovendien kun je met de fiets de files vermijden. En laten we eerlijk zijn: je kunt het weer ook niet meer als excuus gebruiken ;-).

Woon je te ver van je werk om met de fiets te gaan? Misschien biedt de elektrische fiets dan uitkomst. Veel werkgevers bieden tegenwoordig een fietsplan waarmee je voordelig een elektrische fiets kunt aanschaffen.

Echt te ver? Maak dan een deel van je reis  met het openbaar vervoer. Ga bijvoorbeeld met je fiets naar het station. Of huur na je reis een ov-fiets. Sowieso is het openbaar vervoer een groenere optie dan de auto. Dus pak wanneer het kan liever de trein of de bus dan de auto. Reis je in deze regio met de bus van Arriva, dan kun je ook nog eens jouw aandeel in de CO2-uitstoot van je reis uit de lucht halen via het programma Samen voor Groen. Daarin sparen reizigers samen voor de aanplant van bomen. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof.

Deelauto’s

Ben je om welke reden dan ook aangewezen op de auto, denk dan eens aan carpoolen of een deelauto. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als je een auto wilt lenen of delen. De bekendste is Greenwheels van de NS. Er zijn ook carpoolapps zoals BlaBlaCar. Voor een klein bedrag kun je met iemand meerijden. En er zijn zelfs sites waarop je je eigen auto te huur kunt aanbieden aan anderen, zoals Snappcar. Mooie initiatieven toch? Sharing is caring!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!