Houd vast, die warmte!

De verwarming gaat weer aan. En die warmte wil je natuurlijk niet verspillen! Sluit daarom de gordijnen zodra het buiten donker wordt. Zelfs bij hoogrendementsglas helpt dat nog om koudestraling van het raam en warmteverlies tegen te gaan. Denk er ook aan je huis alleen te verwarmen in de ruimtes waar je het meest bent, en laat de kachel in de andere kamers uit. Tocht het in je huis? Zonde! Als je alle naden en kieren dicht, scheelt dat al gauw zo’n 50 euro per jaar. Denk eens aan deurdrangers (daarmee gaan je deuren vanzelf dicht), een brievenbusborstel en tochthonden. Kleine moeite, groot plezier. Heb je zelf ook tips om je huis winterklaar te maken en tocht te weren? Mail de redactie!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!