Je eigen afvalkalender

Wanneer wordt bij mij in de straat ook alweer het restafval opgehaald? En wat mag er eigenlijk bij het plastic afval ‒ en wat niet? Cyclus helpt je om je afval te scheiden en aan te bieden, met je persoonlijke afvalkalender. Vul je adres in, dan zie je precies wat de ophaaldagen zijn, welke regels er voor bijvoorbeeld snoeiafval zijn, en wat je met oude kleren kunt doen. En om vast het antwoord te geven op een van de vragen … Hard plastic (bijvoorbeeld in speelgoed en tuinstoelen), verpakkingen van gevaarlijk afval (kitkokers, terpentineflessen e.d.) en medicijn- en kauwgomstrips horen NIET bij PMD. En PMD, dat staat voor Plastic, Metaal en Drankenkartons!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!