Nooit meer koude voeten!

Krijg je koude voeten thuis? Het isoleren van de kruipruimte direct onder de vloer is een effectieve manier om je wooncomfort te verhogen. Het voorkomt niet alleen koude voeten, maar zorgt er ook voor dat je huis gelijkmatiger warm is, je minder tocht voelt en je geen last meer hebt van vocht vanuit de kruipruimte. Daarnaast draagt vloerisolatie bij aan een gezonder binnenklimaat, omdat het de groei van huisstofmijt beperkt. Kies wel voor een goede isolatiewaarde (een zogeheten Rc-waarde) van ten minste 3,5. 

Wat levert het je op (op basis van een tussenwoning van 65 m2)?

• Gemiddelde kosten: circa € 32,- per m2 

• Besparing per jaar: € 200,- tot € 250,- 

• Terugverdientijd (zonder subsidies): 7 tot 9 jaar 

• Extra comfort: 4 sterren

• Besparing CO2: 600 kg per jaar 

• Gelijk aan: 9 autoritten van Gouda naar Maastricht 

Financieringsmogelijkheden

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie ontvangen via RVO als zij twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren. VvE's maar ook individuele eigenaren kunnen ook gebruikmaken van de SVn Energiebespaarlening (maximaal € 25.000,- met lage rente via het Nationale Energiebespaarfonds).

Lees meer tips!
 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!