Spouwmuurisolatie

De groenste energie is energie die je niet gebruikt! Een spouwmuur bestaat uit twee muurdelen met een ruimte ertussen van zo’n 7 tot 9 centimeter breed. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Spouwmuurisolatie is een goede manier om voor relatief weinig geld je hele woning energiezuiniger te maken. Om het isolatiemateriaal aan te kunnen brengen, worden er slechts enkele gaatjes in de voeg van de buitenmuur gemaakt.

De cijfers (op basis van een tussenwoning van 65 m2)

Gemiddelde kosten: circa € 15,- per m2 

Besparing per jaar: € 180,- tot € 220,- 

Terugverdientijd (zonder subsidies): 4 tot 6 jaar 

Extra comfort: 3 sterren

Besparing in CO2: 800 kg per jaar 

Financieringsmogelijkheden 

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie ontvangen via RVO als zij twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren. VvE's maar ook individuele eigenaren kunnen ook gebruikmaken van de SVn Energiebespaarlening (maximaal € 25.000,- met lage rente via het Nationale Energiebespaarfonds).

Lees meer tips!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!