Tips voor een milieuvriendelijke barbecue

Heerlijk natuurlijk, buiten barbecueën met dit zomerse weer. Wist je dat je ook milieuvriendelijk kunt barbecueën? Je kunt de milieu-impact bijvoorbeeld beperken door slimme keuzes te maken in het soort en de grote van de barbecue. Maar wat op het menu staat maakt ook verschil! De productie van vlees heeft namelijk een hogere milieudruk dan de productie van plantaardige producten; per kilo vlees is bijvoorbeeld al 5 kilo plantaardig materiaal nodig. Dus geef groenten deze zomer eens de hoofdrol tijdens je barbecues! Of kies voor verantwoorde vis- en vleessoorten met een lage milieubelasting. Kijk hier voor inspiratie voor recepten. En via deze pagina van Milieu Centraal vind je alle info over barbecueën met een lagere milieudruk.

Veel plezier en eetsmakelijk! 

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!