Warmer en droger

Is vloerisolatie in je woning niet mogelijk, maar wil je toch een warmere vloer? Dan kun je nog kiezen voor bodemisolatie. De opbouw van de vloer en de eventueel aanwezige kruipruimte is bepalend voor de juiste isolatie. De bodem kan bijvoorbeeld bedekt worden met een laag parels van isolerend materiaal. Het blijft dan warmer onder de woning waardoor ook de vloer zelf warm wordt. Ook houdt het vocht tegen, wat zorgt voor een comfortabel en gezond klimaat in je woning. 

Wat levert het je op (op basis van 57 m2 vloeroppervlakte)? 

• Gemiddelde kosten: circa € 25,- per m2 

• Besparing per jaar: € 150,- tot € 180,- 

• Terugverdientijd (zonder subsidies): 8 tot 9 jaar 

• Extra comfort: sterren 

• Besparing CO2: 490 kg per jaar 

• Gelijk aan: 147 kg (standaard) kantoorpapier verbruiken

Financieringsmogelijkheden

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie ontvangen via RVO als zij twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren. VvE's maar ook individuele eigenaren kunnen ook gebruikmaken van de SVn Energiebespaarlening (maximaal € 25.000,- met lage rente via het Nationale Energiebespaarfonds).


Lees meer tips!

Tip het platform!

Deze website is een platform voor alle doeners. Voor de vele kennisbedrijven die de uitdagingen van Gouda, de compacte stad, aangaan. Voor de vele organisaties die hun nek uitsteken om het anders te doen. En voor de vele inwoners die zich inzetten om hun stad groen, schoon en leefbaar te houden.

Heb je ook een groen idee en zoek je mensen? Heeft jouw bedrijf duurzaam nieuws voor Gouda? Wil je anderen enthousiasmeren voor jouw project?

Laat het ons weten! Stuur je informatie naar: redactie@maakgoudaduurzaam.nl. Wij nemen graag contact met je op!