x
Go Stores Gouda met zonnepanelen op het dak Go Stores met zonnepanelen op het dak

8.700 zonnepanelen op GoStores

Winkelboulevard GoStores in Gouda laat ruim 8.700 zonnepanelen op het 26.500 m² tellende dak installeren. Daarmee kunnen 870 huishoudens voorzien worden van groene stroom. De installatie wordt naar verwachting in september 2020 geheel in gebruik genomen.

Niet alleen de eigenaar Green Real Estate is trots op deze mijlpaal, ook wethouder van klimaat, duurzaamheid en energie Hilde Niezen is verguld met de plannen: “We zijn blij met dit soort initiatieven. Als we in 2040 aardgasvrij willen zijn, kunnen we dat alleen samen voor elkaar krijgen. GoStores is een uitstekend voorbeeld, we hopen dat er meer bedrijven volgen.”

Capaciteit zonnepanelen

De capaciteit per zonnepaneel is 320 wp. Met 8.700 zonnepanelen verwacht het winkelcentrum jaarlijks zo’n 2.400.000 kWh op te brengen. Het gemiddeld verbruik per huishouden per jaar is 2.750 kWh, dus met de zonnepanelen van GoStores kunnen straks zo’n 870 huishoudens in Gouda voor een jaar van groene stroom worden voorzien. Dat is ongeveer 2,5% van de Goudse huishoudens. Dat lijkt weinig, maar is een hele stap vooruit in de verduurzaming van Gouda.

Uitbreidingsplannen

Projectontwikkelaar Green Real Estate wil naast de 26.500 m² dakoppervlak die nu wordt gebruikt voor de zonnepanelen, onderzoeken of het mogelijk is om de installatie ook op naastgelegen panden uit te breiden met nog eens circa 10.000 m².

Winkelboulevard GoStores

GoStores Gouda ligt in de Goudse Poort, direct aan de A12. Met winkels van bekende winkelketens zoals: Kwantum, Beddenreus, Bruynzeel Keukens, Gamma, Pronto Wonen, Carpetright en Swiss Sense.